Вебнар: Специјализирана обука за заштита на лични податоци

Опис

Времетрање и приклучување на обуката (вебинарот)


Обуката е во времетраење од 5 часа 

Од 10: 00 часот до 15:00 часот со (пауза од 12:00 до 12:30)

Учесникот потребно е да се најави на Едукативна тренинг платформа на ОРМ и веднаш по направената регистрација и потврдата за учество ќе ви биде испратен линк за пристап до сесијата.

Програма


Обука за заштита на личните податоци“, на која ќе бидат опфатени новините  од областа на заштита на личните податоци, односно новиот Закон за заштита на личните податоци.

Предавач: Емилија Ангеловска -  долгогодишен консултант за заштита на лични податоци и приватност во Инфиго ИС со огромно искуство во ревизија и имплементација на системи за заштита на лични податоци во компании од различни индустрии и од различни големини.
Покрај тоа, Емилија редовно држи обуки и тренинзи, а воедно е и коавтор на Прирачник за имлементација на Законот за заштита на личните податоци. Емилија е сертифицирана со едни од најголемите светски стандарди во оваа област како што се CIPP/E, CDPO и ISO27001.

Надомест за обуката


Надоместокот за учество на оваа обука изнесува 3900 денари по пријавен учесник 
За членките на Организацијата на работодавачи на Македонија надоместокот за учество на оваа обука  изнесува 2900 денари по пријавен учесник .
За пријава на 2 лица од компанија попустот е 10%
Данокот на ДДВ не се пресметува.

Што ќе научиш
  • ТЕРМИНОЛОГИЈА

  • НАЧЕЛА ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ

  • ЗАКОНИТОСТ НА ОБРАБОТКАТА

  • ПРАВА НА СУБЈЕКТИТЕ НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ

  • КОНТРОЛОР И ОБРАБОТУВАЧ

  • БЕЗБЕДНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ

  • ПРЕНОС НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ

  • ОБВРСКИ НА ОФИЦЕР ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ И НА ОСТАНАТИТЕ ВРАБОТЕНИ ЛИЦА


За кого е наменета обуката
  • Специјализираната обуката е наменета за лицата кои вршат обработка на лични податоци кај контролорите и обработувачите, офицерите за заштита на личните податоци и овластените/одговорните лица кај контролорите/обработувачите.

За организаторот

Организатор
Име : Организација на работодавачи на Македонија
Рецензии : 5 Рецензии
Студент : 87 Студенти
Курсеви : 13 Курсеви

Рецензии

5
Базирано на 1 Рецензии
1 ѕвезди
2 ѕвезди
3 ѕвезди
4 ѕвезди
5 ѕвезди

Горан Ивковиќ - Thu, 03-Mar-2022